14/5/11

ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ....

14 Μαίου 11

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας στη χώρα μας είχε περίπου λυθεί στις αρχές του χρόνου. Στα λόγια εννοείται!

Πράγματι, αν άκουγε κανείς τις δηλώσεις του Χρήστου Παπουτσή την μεθεπομένη της πρωτοχρονιάς, θα συμπέραινε πως είναι λίγα τα ψωμιά των λαθρομεταναστών που ζουν στην Ελλάδα! «Κάποτε επιτέλους έπρεπε να μπει μια τάξη στη χώρα» ήταν η ακριβής φράση του υπουργού, που δεν άφηνε περιθώρια για αμφιβολίες και προανήγγειλε, ότι «όσοι βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα θα φύγουν, γιατί η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο»!

Εξήγγειλε αν θυμάστε, την άμεση κατασκευή συρμάτινου φράκτη 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο και τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης των παράνομων μεταναστών σε στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου θα «φιλοξενούνται» μέχρι την απέλασή τους, όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα χωρίς νόμιμη άδεια. Απλές εύκολες και γρήγορες λύσεις, θα πείτε!

Τι από αυτά έγινε; Για τον μεν συρμάτινο φράχτη (που κανονικά θα ήταν έτοιμος αρχές Απρίλη) ο υπουργός είπε προχθές πως «οι σχετικές µελέτες έχουν ολοκληρωθεί, λύνονται και τα τελευταία γραφειοκρατικά εµπόδια και ξεκινά άµεσα η διαδικασία για την κατασκευή του έργου». Για τα δε κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών, είπε από την Ηγουμενίτσα (που στενάζει από το πρόβλημα) «ότι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι προσπάθειες για εξεύρεση χώρων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία τους».

Αν πιστέψουμε τον ίδιο τον υπουργό, ότι καθημερινά εισέρχονται από την περιοχή του Έβρου παράνομα στη χώρα μας 200- 300 μετανάστες, λογικά από την αρχή του χρόνου που εξαγγέλθηκαν τα μέτρα, μέχρι σήμερα, πρέπει να προστέθηκαν γύρω στους πενήντα χιλιάδες νέοι λαθρομετανάστες, όσοι αντιστοιχούν στον πληθυσμό μιας πόλης του μεγέθους των Ιωαννίνων ή της Καβάλας! Δυστυχώς πέρασαν πέντε μήνες χωρίς να γίνει απολύτως τίποτε. Το πρόβλημα όπως ήταν αναμενόμενο γιγαντώθηκε, με αποκορύφωμα όσα τραγικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

«Έχει χαθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας» είπε τις προάλλες στο υπουργικό συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η δήλωσή (που αργότερα ανασκεύασε) αφορούσε μεν τα θέματα της οικονομίας, αλλά θα μπορούσε να αποτυπώνει το αληθινό πρόβλημα της κυβέρνησης. Την έλλειψη επίγνωσης της κατάστασης στην κοινωνία!

Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την ανομία που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, πως εκτός από το μνημόνιο, η χώρα έχει άλλα, ενδεχομένως σοβαρότερα προβλήματα, που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στο κέντρο της Αθήνας, κινδυνεύει να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης, αν δεν έχει χαθεί ήδη. Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν, όχι σε κάποια γκέτο, αλλά στην ίδια καρδιά του κράτους! Και δυστυχώς, τα χειρότερα είναι μπροστά μας...
δημοσιεύτηκε στην εφημερίσα Ισοτιμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...