15/4/11

Αν δεν είχε γίνει η απεργία στα ΜΜΕ…

11 Απριλίου 11

Άραγε τι θα είχε γίνει αν την περασμένη Πέμπτη, δεν υπήρχε η απεργία των ΜΜΕ; Τι εξελίξεις θα έφερνε το σφυροκόπημα του υπουργού Οικονομικών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια; Όλα τα σενάρια θα ήταν ανοικτά. Από την αποπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον σαρωτικό ανασχηματισμό έως την απειλή εκλογών. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα περνούσαμε ένα Σαββατοκύριακο δραματικών εξελίξεων.
Κατ’ αρχήν, αν το βράδυ της Πέμπτης, οι βαριές κουβέντες που λέχθηκαν στον ΚΤΕ, ακούγονταν στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων, ή την επομένη δηλώνονταν στις εφημερίδες, ακριβώς όπως διατυπώθηκαν στη Βουλή, θα είχαμε διαγραφή βουλευτών. Ενός, δύο, τριών, τεσσάρων… Εξαρτάται πόσοι θα έβγαιναν να επαναλάβουν δημοσίως όσα είχαν πει νωρίτερα στη Βουλή. Περί «στυγνού εισπρακτικού μέτρου», περί «ανήθικου νομοθετήματος», περί «κοροϊδίας» και πολλών άλλων.

Δεν υπήρχε πιθανότητα να μη διαγραφεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που θα ταύτιζε νομοσχέδιο που είχε εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, με νόμο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και την πορνεία! Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θα είχε δεχθεί πρωτοφανές στραπάτσο στη δημόσια εικόνα και το κύρος της, ενώ η πλειοψηφία της στο Κοινοβούλιο θα ήταν πλέον οριακή.

Έμπειρος πολιτικός υψηλού κύρους, που κατά καιρούς έχει περάσει από σημαντικά υπουργεία, μου έλεγε πως «αν αυτό είχε συμβεί με υπουργό του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτομάτως ο υπουργός θα είχε πάει σπίτι του». Θα είχε απολυθεί «πάραυτα». Ο πρωθυπουργός δεν είναι μπαμπάς κανενός, μου έλεγε γελώντας για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,. «Δεν είναι δυνατόν να λέει ο υπουργός, ότι επειδή αυτό που έγινε τον υπερβαίνει, θα πάει στον πρωθυπουργό. Είναι δείγμα απειρίας και έλλειψης πολιτικού κριτηρίου όλα αυτά».

Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα περάσει από τη Βουλή, διότι πρέπει να συγκεντρωθούν 700 εκατομμύρια ευρώ στο κρατικό ταμείο. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με το πακέτο μέτρων 22 δισ. ευρώ, που ακολουθεί. Εκεί οι αντιδράσεις -αν υπάρξουν- θα έχουν άλλο ειδικό βάρος και θα προκαλέσουν βίαιες αντιδράσεις. Για την ώρα απεργία στα ΜΜΕ δεν προβλέπεται. Αν και ποτέ κανείς δεν ξέρει…
Δημοσιεύτηκε στο www.aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...