3/3/11

Οι ιερές αγελάδες της χώρας, στοιχίζουν πανάκριβα!‏


3 Μαρτίου 11

Ποιός συνεχίζει εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης να σκορπάει αφειδώς χρήματα, δίχως να δίνει λογαριασμό; Ποιος μπορεί να δαπανά δύο και τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα εισπράττει, τη στιγμή που χρωστά ήδη πολλές δεκάδες εκατομμύρια; Μα φυσικά τα κόμματα! Οι ιερές αγελάδες της χώρας, που έχουν επιβάλει τους δικούς τους όρους και κανόνες. Που ζουν στον δικό τους κόσμο, στη δική τους πραγματικότητα, που ουδεμία σχέση έχει με τα συμβαίνοντα στη χώρα μας.

Εκτός αν θεωρεί κανείς λογικό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να χρωστούν στις τράπεζες γύρω 250 εκατομμύρια ευρώ! Μόνο πέρυσι, στην δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αύξαναν τα χρέη τους κατά εξήντα επτά εκατομμύρια ευρώ! Παρότι δεν υπάρχουν πόροι για να λειτουργήσει το κράτος, παρότι γίνονται δραματικές περικοπές επί δικαίων και αδίκων, τα κόμματα είναι οι μοναδικοί οργανισμοί που συνεχίσουν να ξοδεύουν αλόγιστα κρατικό χρήμα. Το μεν ΠΑΣΟΚ δαπάνησε το 2010 εξήντα πέντε εκατομμύρια, όταν τα έσοδα του ήταν είκοσι δύο, η δε ΝΔ σαράντα, όταν τα έσοδά της ήταν κάτι λιγότερα από τα μισά!

Η κοινή λογική λέει όμως πως όταν χρωστάς τόσα πολλά, δεν προσπαθείς να περιορίσεις τις ζημιές και δαπανάς δυο και τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα εισπράττεις, δεν θα βρεθεί κανείς να σε δανείσει. Λάθος! Ω του θαύματος, οι τράπεζες που πλέον δίνουν τα δάνεια με το σταγονόμετρο, έχοντας κλείσει τις στρόφιγγες των χορηγήσεων ακόμη και σε υγιείς επιχειρήσεις, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν πέρυσι σαράντα εκατομμύρια στο ΠΑΣΟΚ και είκοσι στη ΝΔ!

Το ακόμη χειρότερο όμως είναι άλλο. Προκειμένου τα δύο κόμματα να εξασφαλίσουν τον τραπεζικό δανεισμό, έχουν υποθηκεύσει μέχρι το 2017 (στις τράπεζες) την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως έχουν δεσμεύσει την απρόσκοπτη και παχυλή χρηματοδότηση τους από το κράτος! Τα πάντα μπορεί να περιοριστούν , όχι όμως η επιχορήγηση στα κόμματα! Αν θεωρείτε εκβιασμό αυτή η λογική, σίγουρα δεν έχετε άδικο.

Τώρα, πως γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι θα υπάρχουν μέχρι το 2017 και μάλιστα με εκλογικά ποσοστά τόσο υψηλά, ώστε να τους εξασφαλίζουν αντίστοιχη χρηματοδότηση είναι άλλο θέμα, για το οποίο κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Αναλογίες αντίστοιχες των κομμάτων θα βρείτε μόνο στα οικονομικά των ΠΑΕ. Εκεί υπάρχει αντίστοιχη αδιαφάνεια, απουσία ελέγχων, αυθαιρεσία και κυρίως η άνεση να χρωστάς όσα θέλεις, χωρίς κανείς να σε υποχρεώνει να πληρώνεις. Μόνο στο ελληνικό δημόσιο, οι ΠΑΕ χρωστούν 220 εκατομμύρια και περίπου 310 είναι συνολικά οι ζημιές από τη λειτουργία τους.

Αλλά βλέπετε, ποιός τολμά να τα βάλει με τον Ολυμπιακό, το ΠΑΣΟΚ,τον Παναθηναϊκό, τη ΝΔ τον ΠΑΟΚ, ή την ΑΕΚ; Αν και υπάρχει μια διαφορά μεταξύ τους. Οι ομάδες, σε αντίθεση με τα κόμματα, συνεχίζουν να έχουν και πιστούς και πολλούς οπαδούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...