14/1/11

Πρόεδρε βάλε κάποιον στην φυλακή!


15 Ιανουαρίου 2011

Είναι λέει αίτημα της κοινωνίας, αυτοί που αποδεδειγμένα έβλαψαν τον τόπο, να μπουν επιτέλους στη φυλακή! Μάλιστα... Μέχρις εδώ σωστά. Όντως αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας. Να πάψει η κοροϊδία και όσοι έβλαψαν τη χώρα, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Πάμε ένα βήμα παραπέρα, να δούμε πως και από ποιόν θα τιμωρηθούν όσοι είναι ένοχοι. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε τις τελευταιές ημέρες στον Τύπο, θα τιμωρηθούν απο τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως! «Πρόεδρε βάλε κάποιον φυλακή για τα σκάνδαλα», φέρονται να ζήτησαν σε κλειστή σύσκεψη από τον κ. Παπανδρέου, κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στο λεγόμενο διαθεσμικό όργανο του κόμματος, όπως λένε οι πληροφορίες είπαν στον πρωθυπουργό, πως «είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, κάτω απο τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία, κάποιοι που αποδεδειγμένα ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον, είναι θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και στη συνέχεια στη φυλακή».

Προκύπτει ασφαλώς εδώ ένα ζήτημα, καθώς ο πρωθυπουργός δύναται μεν να προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου ή της κοινοβουλευτικής ομάδας, όχι όμως και του ειδικού δικαστηρίου. Το Σύνταγμα ως γνωστόν προβλέπει τη διάκριση των εξουσιών. Οπότε άδικος κόπος. Ο πρωθυπουργόςκαι να θέλει δεν μπορεί να βάλει κανέναν στη φυλακή, εκτός αν αλλάξει η μορφή του πολιτεύματος.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν αναμένεται, ας δούμε αν υπάρχει άλλος τρόπος να πιαστούν στη φάκα μερικοί κατεργάρηδες, για να ικανοποιηθεί αν μη τι άλλο και το λαϊκό αίσθημα. Δυστυχώς με το Βατοπέδι η ιστορία τελειώνει άδοξα, καθώς είναι βέβαιο πως οδεύει προς παραγραφή. Ευτυχώς θα πείτε, υπάρχει ακόμη ανοικτή η υπόθεση Siemens, όπου το σκάνδαλο είναι και μεγαλύτερο και διαχρονικό.

Αμ δε! Δεν κατάφεραν λέει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα (ναι, αυτά που έβαζαν στα ταμεία τους το 2% των μεγάλων συμβάσεων, απευθείας απο τα μαύρα ταμεία της Siemens) να βγάλουν άκρη. Βρήκαν στην εξεταστική επιτροπή τις μίζες, αλλά ατυχώς δεν βρήκαν τους αποδέκτες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το πολύτιμο υλικό των 15.000 σελίδων που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Χριστοφοράκου, κατατέθηκε στην εξεταστική μόλις μια βδομάδα πριν το πόρισμα, χωρίς κανείς να έχει επεξεργαστεί το περιεχόμενό του. Τι και αν περιέχονται αποδείξεις για πληρωμές προς τα κόμματα, μίζες, δώρα, ταξίδια κλπ. Ποιος προλαβαίνει πια να ελέγξει 15000 σελίδες και να διασταυρώσει πολλές εκατοντάδες στοιχεία;

Έτσι δυστυχώς στα σχετικά πορίσματα της εξεταστικής, θα απουσιάζουν τα ονόματα όσων χρηματίστηκαν. Είναι προφανές πως όλοι τους είναι στεναχωρημένοι με την εξέλιξη αυτή! Εξ’ ου και η απόγνωση τους, που εκφράστηκε ως πάνδημο αίτημα προς τον πρωθυπουργό, να πάρει την πρωτοβουλία και βάλει αυτός κάποιον στη φυλακή.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/1/11, 8:30 μ.μ.

    Αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα ολες οι εξουσιες ειναι διαπλεκομενες!!!Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ νομοθετουν και εκτελουν αδιαφορωντας για το γενικο καλο αλλα προδιδοντας την εμπιστοσυνη των πολιτων!!!Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ εξουσια σε βαθια εξαρτηση με τις αλλες δυο ειναι ουσιαστικα εντεταλμενη ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ!!!Εξαλλου ποτε δε θιχτηκε σοβαρα κανενα κεκτημενο των δικαστων!!!!!Και ερχομαστε στην τεταρτη εξουσια ΤΑ ΜΜΕ..αυτα η ειναι εκβιαστες η ειναι πουλημενοι στα κομματα!!!Παντως η ουσια ειναι οτι 2000 ανθρωποι κυριως απο αυτες τις ταξεις και φιλοι (υποτελεις) τους ,διελυσαν την ΕΛΛΑΔΑ φτιαχνοντας ενα ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ωστε τα παντα να παραγρφονται και κανενας να μην εχει ευθυνη!!!!!! ΔΕΝ ειμαι ανθρωπος που μου αρεσει η βια αλλα δε βλεπω πως αλλιως μπορει να επελθει ισορροπια οταν συμβαινουν τα παραπανω!!!!Τελος θεωρω οτι προφανως υπαρχουν ακομα ακεραιοι ανθρωποι που πρεπει να αφυπνιστουν και να μη φοβουνται.........
    Ενας σκεπτομενος και ενεργος ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ δυο μικρων παιδιων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να σημαίνει βία και ποια απο τα προβλήματα που περιγράφετε θα μπορέσει να λύσει. Το εκλαμβάνω ως έκφραση οργής και παραθέτω ως ενδεικτικές της οργής και άλλες απόψεις φίλων, αυτή τη φορά απο την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.
    Δημήτρης Ταλιάνης Επιτέλους! Υπάρχουν και τέτοιες φωνές δημοσιογράφων!!!
    Μου αρέσει! · 4 άτομα

    Ioannis K. Nakos Και να μπουν φυλακή 1,2,5,10,100 που "έφαγαν" δώρο-άδωρο θα είναι!
    Αν δεν αποδομηθεί το σύστημα της διαπλοκής κράτους-κυβέρνησης-κομμάτων-εργολάβων-τραπεζιτών (που μας οδήγησε εσκεμμένα στο ΔΝΤ) δεν θα αλλάξει τίποτα στην ουσία και το μόνο που θα έχει συμβεί είναι η "θυσία" ορισμένων λαμογιών χάριν της διαιώνισης της λαμογιοκρατίας...
    Μου αρέσει! · 1 άτομο

    Xronis Konstantinopoylos Όχι φυλακή γιατί θα τους πληρώνουμε.
    Δήμευση της περιουσίας γιατί είναι του λαού και όχι δικια τους
    Και δημόσια διαπόμπευση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!
    20 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 3 άτομα
    Ioannis K. Nakos Κατεδάφιση του καθεστώτος της λαμογιοκρατίας, δήμευση των περιουσιών των ταγών της, διαπόμπευση και απαγχονισμός τους θα πρόσθετα.
    Μου αρέσει! · 3 άτομα

    Panos Pagonis πισσα και πουπουλα στην Ομονοια,να περασει ολος ο πληθυσμος να φτυσει,δεμενοι διπλα σε δημοσιες τουαλεττες,ενω απεναντι τους θα παιζει βιντεο σε οθονη χωρισμενη στη μεση,που θα δειχνει ταυτοχρονα,απο τη μια τις ουρες των δυσμοιρων ταλαιπωρων να τα ακουμπανε κανονικα στα Ταμεια και στις υπηρεσιες που αυτοι εκλεβαν και απο την αλλη τη χλιδατη ζωη που αυτοι περνουσαν!!Για να μην υπαρχει λυπηση απο κανενα!δεν χωραει συγχωρεση στα λαμογια!!
    αα,και αλατακι σε καμια πληγη που ανοιγει!!!
    ξερετε τι ωραιες ιδεες εχουν πεσει στις παρεες για το θεμα?

    Μου αρέσει! · 2 άτομα
    Ioannis K. Nakos Προτείνω ως πηγή έμπνευσης για την τύχη των κρατούντων το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου "Βασανιστήρια & Εξουσία" όπου απαριθμεί όλο το "θησαυρό" γνώσης για το θέμα που δημιουργήθηκε από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, μέχρι τις επινοήσεις της "πολιτισμένης" και "ανθρωπιστικής" σύγχρονης Ευρώπης.

    Χριστίνα Καφέζα ακόμη δεν έχουν τιμωρηθεί επίορκοι υπάλληλοι που έχουν κατακλέψει τους οργανισμούς που εργάζονται, πιθανολογώ πως ισχύει και για αυτούς ασυλία ??? περιμένετε να τιμωρηθούν επίορκη βουλευτές !!!!
    Μου αρέσει! · 5 άτομα

    Takis Balafas exeis kai sou dino apolitos dikio!!!! tha htane kati to wreo ean ginotan kati tetoio .
    Μου αρέσει!

    Panos Pagonis και κατι ακομα φιλοι... αυτο παει πακετο με κατι ...χαρτακια "περι ευθυνης υπουργων"...για να μη ξεχνιομαστε και επανερχομαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΩΣ ΘΕΜΑ....ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ!!!
    ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ...ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑ ΠΕΟΣ!!!ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΛΕΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ???ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ....ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ..ΑΠΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ!!
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΑΤΕΝ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΜΑΣ!!!
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΙΝΓΚ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/1/11, 6:07 μ.μ.

    Επανερχομενος Κε Σπηλιοπουλε στο θεμα βια, θα ηθελα να ξερετε οτι βια οσο και να μη μας αρεσει σα μεθοδος, η ιστορια δειχνει οτι σχεδον σε ολες τις παρομοιες περιπτωσεις, δεν ελειψε σαν μετρο απαλλαγης απο καποιους προδοτες .Και να θεωρησουμε τους εαυτους μας τυχερους αν υπαρξει ΜΟΝΟ τετοια μορφη βιας και οχι κατι αλλο οπως π.χ ενας πολεμος .Γιατι παντα μετα απο τετοια γεγονοτα κατι συνεβαινε στην ΕΛΛΑΔΑ μετα απο καποια χρονια..και επειδη και αυτη τη φορα υπαρχει παγκοσμια κριση αυτο περναει ολο και πιο πολυ στο μυαλο των ανθρωπων.Και θα ηθελα να ξερετε οτι αυτα που σας εχω γραψει απηχουν αποψεις ανθρωπων και με γνωσεις και με πειρα και με σχετικα καλο οικονομικο επιπεδο ακομα(γιατροι ,δασκαλοι ,μηχανικοι,ελευθεροι επαγγελματιες και δημοσιοι υπαλληλοι-οχι κοπριτες- που συναναστρεφομαι πολλα χρονια).Ενα πολυ ωραιο ρεπορταζ πριν λιγες μερες με ωθησε στο να μελετησω τις κρισεις επι ΤΡΙΚΟΥΠΗ επι ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ κλπ. και εβγαλα αυτο το συμπερασμα.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΝΕΣ ΑΛΗΤΕΣ(ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ)ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!Τον τροπο τον αφηνω σε εσας και σε καποιους αλλους ,που πρεπει να τους αποκαλυψουν και να μη φοβουνται η καθοδηγουνται απο τα γνωστα κεντρα!!!!!! ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΗΤΑΝ Η ΛΕΞΕ ΒΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ!!!Εκτος αν σε ολα τα αλλα συμφωνειτε οποτε θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος που σας εστειλα το σχολιο μου, συμμετεχοντας σε μια σοβαρη αναλυση καποιων θεματων απο ενα πολυ σοβαρο δημοσιογραφο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι προφανές που με τα περισσότερα γραφόμενα στο αρχικό σας σχόλιο, δεν συμφωνώ μόνο εγώ, αλλά απ' ότι διαβάζετε παραπάνω και πολλοί άλλοι φίλοι. Είναι σχεδόν αυτονόητα και αποτελούν κοινό τόπο για ένα μεγάλο κομμάτι (το μεγαλύτερο όπως δείχνουν οι κατα καιρούς δημοσκοπήσεις) της κοινής γνώμης. Γενικευμένη διαφθορά, κομματισμός, ατιμωρησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή