27/8/10

CELEBRITY ή ΔΗΜΑΡΧΟΣ;


28 Αυγούστου 10

Θα είναι ο Γιώργος Καμίνης υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων; Μα είναι τόσο σημαντικό το γεγονός; Εν πρώτοις ίσως όχι, να μην είναι σημαντικό. Αν όμως, δείτε προσεκτικά τα επί μέρους χαρακτηριστικά της υπόθεσης, ίσως αλλάξετε γνώμη.

Μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, δεν ήταν γνωστό αν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ή όχι την υποψηφιότητά, κάτι που έθεσε ως προϋπόθεση ο Γιώργος Καμίνης για την αποδοχή ή όχι της πρότασης Κουβέλη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πώς ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπήσεις στην εκλογική βάση της Αθήνας, για να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά του. Να δουν αν κάνει ή δεν κάνει, αν είναι μια ενδιαφέρουσα ή αδιάφορη υποψηφιότητά, αν με άλλα λόγια τραβάει ή δεν τραβάει για τον Δήμο της Αθήνας. Αυτή είναι μια παγιωμένη πρακτική από τα κόμματα.

Για να μην έχετε όμως αγωνία, σας λέμε με απόλυτη βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα των γκάλοπ θα είναι αρνητικό, καθώς ο κ. Καμίνης δεν έχει την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα. Γιατί δεν βγαίνει στα τηλεπαράθυρα να φωνάξει, γιατί δεν φρόντισε να κάνει δημόσιες σχέσεις με μεγαλοδημοσιογράφους και καναλάρχες, γιατί δεν κυκλοφορεί στα σωστά μέρη την σωστή ώρα με τους σωστούς ανθρώπους, γιατί έκανε όλα αυτά τα χρόνια απλώς και μόνον τη δουλειά του. Αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι λόγοι, που τα γκάλοπ θα είναι αρνητικά στην υποψηφιότητα του.

Ο ίδιος πάντως σε αντίθεση με τα ισχύοντα, πριν «παζαρέψει» την υποψηφιότητά ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του συνηγόρου του πολίτη. Είναι αυτονόητο, ότι η διαρροή του ονόματός του ως υποψηφίου δημάρχου, θα ήταν αρκετή να βλάψει το κύρος της ανεξάρτητης αρχής. Ούτως ή άλλως επτά χρόνια τώρα ουδέποτε επικρίθηκε, αντιθέτως πολλαπλώς επαινέθηκε και για τον τρόπο που έκανε τη δουλειά του.

Παρότι πολλές φορές μπήκε στη μύτη της εξουσίας, ουδείς τον αντιστρατεύτηκε. Είναι δε από τις λίγες περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών που είχαν υπερκομματική αποδοχή. Και από το ΠΑΣΟΚ- που τον πρότεινε το 2003- και από τη ΝΔ- που ανανέωσε τη θητεία του το 2007, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που τον αντιμετώπισαν πάντα με σεβασμό.

Και όμως σήμερα κάποιοι περιμένουν τα γκάλοπ, για να κρίνουν την επάρκεια του! Ενός ανθρώπου άμεπτου, καταρτισμένου, που ξέρει όσο λίγοι- και μάλιστα από τη σκοπιά του πολίτη- τα προβλήματα, τις αδυναμίες, τις δυνατότητες, τα θετικά και τα αρνητικά κάθε δημόσιας αρχής, μέσα από τις χιλιάδες υποθέσεις που έχει χειριστεί!

Με αυτά τα κριτήρια ωστόσο, μια οποιαδήποτε τηλεοπτική persona, ένας celebrity θα ήταν απείρως αποτελεσματικότερη υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας. Θα το επιβεβαίωναν πανηγυρικά άλλωστε, όλα τα γκάλοπ.