11/6/10

Δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!

12 Ιουνίου 10

Το φιάσκο της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, επιβεβαιώνει πως τίποτε σε αυτόν τον τόπο δεν άλλαξε και ούτε πρόκειται να αλλάξει. Ήταν μια ακόμη παρωδία, εν πολλοίς αναμενόμενη, που δεν προσέφερε τίποτε ούτε στην αποκάλυψη των ενόχων, ούτε στον τρόπο που αναζητούνται οι ευθύνες όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την κατακραυγή του κόσμου.

Πέντε διαφορετικά πορίσματα, όπως ακριβώς θα μπορούσε εκ των προτέρων να τα φανταστεί κανείς, καθώς δεν ξεφεύγουν ούτε κατά κεραία από την πεπατημένη και τους κανόνες που υπαγορεύει η λογική των κομμάτων, που ως γνωστόν απέχει παρασάγγες από την κοινή λογική! Γιατί η κοινή λογική άλλα λέει. Πως αφού τους ίδιους μάρτυρες εξέτασαν τα μέλη της επιτροπής, τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία διάβασαν όλοι, την ίδια δικογραφία πήραν στα χέρια τους, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πέντε διαφορετικές εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη και για το ποιος ευθύνεται!

Μπορείτε να φανταστείτε τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου να εκδίδουν πέντε διαφορετικές αποφάσεις για την υπόθεση που δικάζουν; Ο κάθε δικαστής που συμμετέχει στην έδρα, να υποδεικνύει διαφορετικούς ενόχους. Υπάρχει άραγε έστω και ένας που να εμπιστευτεί αυτό το δικαστήριο; Προφανώς όχι! Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι και πιθανότατα θα συμβεί αύριο και για το σκάνδαλο της Siemens.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη, που κάνει στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαδικασία να μοιάζει με θέατρο. Το δικαστήριο αν βρει ενόχους τους τιμωρεί, ενώ η βουλή ακόμη και αν βρει ενόχους, θα τους παραπέμψει σε μια άλλη επιτροπή, την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Αν η άλλη επιτροπή βρει ενόχους, με βάση το νόμο θα καλέσει τη βουλή να ψηφίσει εάν οι κατά πάσα πιθανότητα ένοχοι θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι. Και αν συμφωνήσουν οι υπόλοιποι βουλευτές τότε θα πάνε στο δικαστήριο! Με μια λεπτομέρεια όμως. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, καθώς δεν υπάρχουν αδικήματα αφού έχει ήδη επέλθει παραγραφή για όλα και για όλους.

Μια διαδικασία χωρίς νόημα, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα τιμωρίας των ενόχων! Το μοναδικό ζητούμενο ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας. «Όλα στο φως, όποιον και αν αφορούν, ακόμη και αν ματώσουμε», όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια ήταν μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξουν, ειδικά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, πως πήραν το μήνυμα. Πως έλαβαν υπόψη τους την γενικευμένη κατακραυγή της κοινωνίας και την αμφισβήτηση.

Τελικά όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει, όσοι υποστηρίζουν ότι οι μαζικές αποδοκιμασίες των διαδηλωτών κάθε τρεις και λίγο έξω από τη Βουλή, ποτέ δεν έφτασαν στα αυτιά των πατέρων του έθνους, έχουν δίκαιο. Εκτός και αν απλώς, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Δυστυχώς το δεύτερο μοιάζει πιθανότερο.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/6/10, 7:42 π.μ.

    Δυστυχώς δεν ιδρώνει μόνο το αυτί των βουλευτών αλλά και το δικό μας.
    Κάποτε θα γίνουν εκλογές και πάλι τις ίδιες φάτσες να δούμε ώς βουλευτές και "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή" θα έχουμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΥΓ Ευτυχώς που έχουμε μόνο 5 κόμματα στην βουλή και όχι 8-9 γιατί τα πορίσματα θα ήταν ισάριθμα.
    Μας κοροϊδεύουν και καθόμαστε και τους κοιτάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/10, 10:59 π.μ.

    Δυστυχώς κε Σπηλιόπουλε, που σας εκτιμώ και σας παρακολουθώ, η παρωδία συνεχίζεται απο όλους μας. Στο Βατοπέδιο φαντάζομαι ότι γινόταν αλλαγή ιδιοκτησιών απο το Δημόσιο σε ιδιώτες ή πολιτικούς μέσω μονών. Ψάχθηκε αυτό αν συνέβη; έγιναν αγοραπωλησίες απο τη μονή kai προς ποιούς;
    Όσο για την παρωδία γενικώς, δύο παραδείγματα απο την εκπομπή σας.
    Όλοι ξέρουν ότι οι καθηγητές δουλεύουν 4 περίπου ώρες την ημέρα, ότι όσοι ασχολούνται με τις εξετάσεις δεν ασχολούνται με τα του σχολείου τους, ότι παίρνουν έξτρα χρήματα επειδή κάθονται πάνω απο τις 4 ώρες, καθώς και ότι οι οργανωτές παίρνουν πολλά χρήματα (αυτοί είχαν και τις μεγαλύτερες μειώσεις) χωρίς ιδιαίτερο κόπο, γι αυτό θέλει μάλλον μέσον για να γίνεις μέλος αυτών των επιτροπών. Κι όμως ούτε εσείς ούτε η υφυπουργός είπε τίποτα διότι υπάρχει ομερτά ενώ θα άνοιγε και νέο κεφάλαιο "τι κάνουν οι πανεπιστημιακοί;" που είναι η υφυπουργός.(δυστυχώς πρώτα πτωχεύσαμε πνευματικώς και ηθικώς)
    Άλλο παράδειγμα η σπατάλη στην υγεία. ΌΛΟΙ γνωρίζουν ότι αιτίες είναι οι χαμηλοί μισθοί των ιατρών, οι σκανδαλώδεις υπουργικές αποφάσεις, η αργοπορία στις πληρωμές και η ασυδοσία/ασυλία όλα αυτά τα χρόνια όταν κάθε φορά για την πληρωμή νομομοποιούνται οι προμήθειες με νόμο στην Βουλή (αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο τις έχει απορρίψει). Υποκρισία, κανείς δεν κατηγορεί του γιατρούς που είναι και η βασική αιτία (ούτε το υπουργείο ούτε οι προμηθευτές ούτε οι δημοσιογράφοι).Αρκεί να διαβάζει κάποιος άρθρα σε εφημερίδες, ΝΕΑ, ΈΘΝΟΣ, Ελευθεροτυπία κλπ Ετσι και στις εκπομπές τηλεόρασης κανείς δεν μιλάει και οι κυρίες υπουργίνες κάνουν τα εφέ τους παρά την διάλυση της υγείας.
    Ο αηδιασμένος.
    (που σας παρακολουθεί καθόσον απέναντί σας έχετε τους κυβερνητικούς αντιπροσώπους του MEGA)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστέψτε με όσο μου το επέτρεψε ο χρόνος και στη μία και στην άλλη περίπτωση προσπάθησα να θέσω με επιτακτικό τρόπο όσα περισσότερα ζητήματα και προς τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβάνοντας κάποια από αυτά που αναφέρατε. Σίγουρα θα μπορούσαν να τεθούν περισσότερα ζητήματα, αλλά ο χρόνος δεν μπορεί πάντα να ελεγχθεί αποτελεσματικά. Θα συμφωνήσετε όμως ότι μερικές φορές αρκούν λίγα, για να υπονοήσουν πολλά περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/6/10, 9:12 μ.μ.

    είμαι πάλι ο αηδιασμένος μάλλον εξοργισμένος.
    Να μην δημοσιευθεί, το στέλνω για την αυριανή εκπομπή.
    Κε Σπηλιόπουλε, πραγματικά αυτά που συμβαίνουν στην υγεία είναι εξωφρενικά. Είμαι στο χώρο αυτό αλλά ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί στο διαδίκτυο απο εφημερίδες, ιστοσελίδες επαγγελματιών της υγείας και να απογοητευθεί (μια 3ωρη αναζήτηση είναι αρκετή σε ΝΕΑ, Ελευθεροτυπία, ΕΘΝΟΣ κλπ) . Αλλά κι ο καθένας θα το έχει ζήσει για συγγενή του. Αύριο σε 2 κυριακάτικες είναι πάλι πρωτοσέλιδο. Τουλάχιστον σχολιάστε τες και στο εσωτερικό θέμα. Τις προάλλες πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου τύπου δεν σχολιάστηκε. Θα σας πάρει ο κόσμος με τα γιαούρτια. Φθάσαμε στην ξεφτίλα να περιμένουμε να βγει ο Βγενόπουλος να πει αλήθειες και δυστυχώς όποτε μιλάει λέει απλώς τα αυτονόητα. Πράγματι (το λέω σε όλους τους γνωστούς μου και δεν με πιστεύουν)η διαφθορά στην υγεία υπερκαλύπτει τα ελλείματα που θα καλύψουν μειώσεις συντάξεων και μισθών. Είναι το μεγαλύτερο διακομματικό σκάνδαλο όλων των εποχών. (υπουργικές αποφάσεις- νομιμοποίηση δαπανών, τιμές φαρμάκων, υπερχρεώσεις ταμείων απο ιδιωτικά κέντρα και φαρμακεία). Τίποτε άλλο μόνο αυτό: Η διαφθορά στην υγεία είναι σαν να ψάχνεις ελέφαντα στα άχυρα. Ένας ελεγκτής μπορεί μόνο σε λίγη ώρα στο PC να πιάσει τα λαμόγια.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή