23/4/10

H ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


24 Απριλίου 10

Ο κύριος Χ. Δ. δουλεύει σε λογιστικό γραφείο. Μαθαίνει πως επίκειται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Αγοράζει τα κατάλληλα βιβλία και αρχίζει. Ξεκλέβει χρόνο από την προσωπική του ζωή και διαβάζει επί ώρες καθημερινά! Το Σεπτέμβριο του 2008 βγαίνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Πρέπει στο μεταξύ να ανανεώσει το ECDL και παρόλο που γνωρίζει άριστα τη χρήση Η/Υ πληρώνει εξέταστρα για την ανανέωση. Παράλληλα σπαταλά πολλές ώρες για δικαιολογητικά, παράβολα, επίσημες μεταφράσεις, επικυρώσεις πρωτότυπων κλπ..

Οι εξετάσεις γίνονται τον Απρίλη. Επτά ώρες, επί δύο μέρες. Είναι 37 ετών. Τα θέματα απαιτητικά. Τα προσωρινά αποτελέσματα βγαίνουν τον Ιούλιο. Είναι μέσα! Αλλά θα γίνουν ενστάσεις και, μπορεί να υπάρξει ανακατάταξη στους πίνακες επιτυχόντων. Νοέμβριο του 2009 βγαίνουν τα οριστικά. Παραμένει στους επιτυχόντες. Επιτέλους οι προσπάθειες ευοδώθηκαν. Και η οικονομική κρίση; Μήπως παγώσουν οι διορισμοί;

Στις 14 Ιανουαρίου 2010 χτυπάει το τηλέφωνο. «Να περάσετε από την εφορία για να πάρετε την επιστολή διορισμού». Του ζητούν εντός 20 ημερών να καταθέσει ιατρικά πιστοποιητικά, εξετάσεις, ακτινογραφίες, κλπ. Κάτι που κάνει "Σε 2-3 μήνες θα σας φωνάξουμε να ορκιστείτε" του λένε από το Υπουργείο Οικονομικών. Τώρα είναι πια σίγουρος. Από τους 19.000 συμμετέχοντες του διαγωνισμού είναι μέσα στους 877 που πέτυχαν τις άριστες βαθμολογίες.

Θέλει να είναι εντάξει με το αφεντικό του. Του δηλώνει ότι πέρασε στο διαγωνισμό. "Δεν πιστεύω να με αφήσεις στα κρύα του λουτρού;" του λέει το αφεντικό. "Όχι, μα γι' αυτό σε ενημερώνω από τώρα, γιατί σε 1-2 μήνες θα πρέπει να φύγω." απαντάει ο επιτυχών. Ο αντικαταστάτης βρίσκεται μέσα σε 5 μέρες.

Τέλη Φεβρουαρίου βγαίνει το νομοσχέδιο που παγώνει τις προσλήψεις. Πέφτει από τα σύννεφα. Έχει παραιτηθεί πριν 5 μέρες από το γραφείο. Είναι χωρίς δουλειά. Πανικός. Δεν τον θέλουν πίσω στη δουλειά, η θέση κατελήφθη. Μικρές αγγελίες. Ανεργία. Δύσκολο να βρει εργασία.
"Όχι ρε γαμώτο, τι έκανα και τα τραβάω αυτά;" Αναρωτιέται. Τον Απρίλιο η γυναίκα του γεννάει δίδυμα. Η χαρά του είναι μεγάλη, αλλά το πρόσωπό του δεν το δείχνει.

Τι πρέπει να κάνει ο παραπάνω επιτυχών και οι υπόλοιποι 876 (πολλοί εκ των οποίων έχουν πιο δραματικές ιστορίες με δάνεια, αγορές κατοικιών κλπ); Γιατί να πληρώσει με την καριέρα του και την ευημερία της οικογένειάς του την προχειρότητα του κράτους; Γιατί να πληρώνει την αναξιοκρατία, την ασυνέπεια και την ανακολουθία;

ΥΓ. Στο λογικό ερώτημα γιατί δέχθηκαν στο υπουργείο την κατάθεση των δικαιολογητικών, λίγα 24ωρα πριν το πάγωμα των προσλήψεων, η απάντηση είναι απλή. Κανείς δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να εκδώσει μια απλή εγκύκλιο, να σταματήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να μην χάσουν τις δουλειές τους οι άνθρωποι!

18 σχόλια:

  1. Έμαθα για το μπλογκ σου όταν το είπες σήμερα το πρωί στην τελεβούζα. By the way είσαι "πολλά καλός" που λέμε και στην Κύπρο αλλά θα μου επιτρέψεις να πω πως η ωραιοτάτη και συμπαθεστάτη παρτενέρ σου στη συγκεκριμένη εκπομπή που κάνεις δεν προσθέτει τίποτα, ίσως δεν της ταιριάζει.

    Η γενιά σας φίλε κε Σπηλιόπουλε είναι που τίναξε στον αέρα την Ελλάδα. Και το ξέρεις καλά, όπως και οι περισσότεροι από εσας.

    Σου δίνω το λινκ ενός εξαιρετικού αρθρογράφου, δικού σας, ελλαδίτη δηλ. που γράφει στον κυπριακό Πολίτη και στο δικό σας TVXS του Γιώργου Πήττα. Εδώ, είμαστε πολλοί που κάθε Σάββατο περιμένουμε να έρθει η εφημερίδα στο περίπτερο για να πάμε πρωτα στη σελίδα 13 και να διαβάσουμε τα καυστικά και πικρά που γραφει και μετά να πάμε στα υπολοιπα. Επειδή είσαι νουσιμος και καλλιεργημένος ίσως σε ενδιαφέρει μια τέτοια φωνή "Ελληνική" που γράφει στην Κύπρο. Ολα του τα αρθρα ειναι βεβαια και στου Κούλογλου, αλλα στέλνω σου το μπλογκ του.

    Να εισαι καλά και keep walking έτσι!

    Το λινκ: http://politispittas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε πολύ χειρότερο επίπεδο. Με τη νομική κατοχύρωση που υπήρχε, ότι αν συγκεντρώσουν κάποια μόρια και διάφορα προσόντα θα τους προσλάμβανε το κράτος ως μόνιμους εκπαιδευτικούς, είχαν αφήσει την οποιαδήποτε άλλη εργασιακή τους ή πιθανή εργασιακή απασχόληση και δούλευαν επί χρόνια με μειωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και με μισθό 300 με 350 € μεικτά, αρκετοί και μακρυά από το σπίτι τους, πολλοί με μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικά, ανήλικα παιδιά, με σκοπό να μαζέψουν τα πολυπόθητα μόρια που μαζί με κάποια επιτυχία στον ΑΣΕΠ ή ένα πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας θα διοριζόντουσαν σε ένα δύο ή τρία χρόνια. Ξαφνικά το κράτος με ένα πολυνομοσχέδιο που ευαγγελίζεται ένα υποτιθέμενο* αξιοκρατικό διορισμό εκπαιδευτικών ακυρώνοντας την πορεία δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών. Αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την αβάσταχτη ελαφρότητα και την δυσβάσταχτη αξιοπιστία του ελληνικού κράτους...



    *Υποτιθέμενο γιατί δεν μπορείς πχ να εξετάζεις γραπτώς ένα υποψήφιο καθηγητή για το πως Θ Α δίδασκε τη στιγμή που αυτός έχει ήδη πιστοποιηθεί από κρατικό φορέα για το πως διδάσκει εξεταζόμενος για διδασκαλίες που έκανε σε πραγματική τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/4/10, 11:12 π.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ 877 ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ-ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ, ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΘΑΨΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/10, 3:44 μ.μ.

    Εξαιρετικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/5/10, 6:26 μ.μ.

    γαπητέ φίλε,
    διαβάζοντας πάλι την στήλη σας στην Ισοτιμία αυτού του Σ/Κ, σκέφτηκα πόσο πιο τυχεροί είμαστε κάποιοι τελικά, που καταφέραμε και βρήκαμε κάποια διέξοδο και τελικά μεταναστεύσαμε στο εξωτερικό, πληρώνοντας βέβαια το ακριβό τίμημα της μοναξιάς και της αποξένωσης από την οικογένεια και τα παιδιά μας. Δεν είμαι κακός άνθρωπος, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να χαίρομαι όταν ακούω μια ιστορία σαν και αυτή που περιγράψατε, και αυθόρμητα σκέφτομαι, Θεέ μου ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερα! Εκεί έχουμε καταντήσει. Να αισθανόμαστε κάπως καλύτερα όταν τελικά ανακαλύπτουμε ότι δεν είμαστε εμείς στον πάτο του βούρκου, αλλά υπάρχουν και αρκετοί άλλοι. Και το ερώτημα είναι, ως πότε ??? Αλλά πείτε στον φίλο αυτό, ότι η ζωή είναι σαν το χρηματιστήριο και ότι αυτή τη στιγμή η ζωή πολλών Ελλήνων είναι στο limit down, αλλά δεν μπορεί να είναι εκεί για πάντα. Και επιπλέον, όσο υπάρχει μια οικογένεια που σε στηρίζει και ένα παιδί ή παιδιά για να αντλείς δύναμη, είναι θέμα υπομονής, μέχρι την ανάκαμψη και τα επόμενα ψηλά!!

    ΥΓ. " Η Ελλάδα ΠΟΤΕ δεν πεθαίνει..." Ας το καταλάβουν κάποιοι εκτός αλλά και εντός των συνόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/5/10, 6:27 μ.μ.

    κ.Υπουργέ,
    Το κόμμα στο οποίο ανήκετε, προεκλογικά υπερθεμάτιζε υπέρ του αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, της αναβάθμισής του ως ανεξάρτητης αρχής, της πρόσληψης μόνο με διαφανείς διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.
    Η πραγματικότητα όμως την οποία βιώνουμε λίγους μόνο μήνες μετά την έλευσή σας στην Κυβέρνηση είναι εντελώς διαφορετική!
    Οι 877 διοριστέοι του ΓΡΑΠΤΟΥ διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το Υπ.Οικονομικών είναιι ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ, την ίδια στιγμή που οι προσλήψεις στη Βουλή των υπεράριθμων υπαλλήλων και των 16 μισθών, συνεχίζονται κανονικά!! Μπορούν όλοι να τις βλέπουν με μια απλή αναζήτηση στα ΦΕΚ. Οι εν λόγω προσλήψεςις δεν έχουν ούτε τυπική έγκριση από τον ΑΣΕΠ!
    Οι συμβασιούχοι, την ίδια στιγμή θα συνεχίσουν να υφίστανται με την υποτυπώδη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ, ο οποίος αν δεν απαντήσει - διαφωνήσει μέσα σε 10 μέρες, οι προσλήψεις θα συνεχίζονται χωρίς την έγκρισή του!!!
    Την ίδια στιγμή με δική σας προσυπογραφή (και απόφαση??) δίνεται η δυνατότητα ΑΥΞΗΣΗΣ των ανώτερων αποδοχών από 20% έως και 100% των προέδρων και Δ.Συμβούλων σε ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ.κλπ. Σίγουρα θα ακολουθήσουν οι δικαστές και οι βουλευτές!!!
    Σε αυτό το κλίμα διαφάνειας (!), αξιοκρατίας (!) και δημοσιονομικής πειθαρχίας (!), οι διοριστέοι-ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ της 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ ίσως είναι οι μόνοι που συμμορφώνονται, αφού οι περισσότεροι είναι ΑΝΕΡΓΟΙ μιας και παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους (στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), αφού το Υπουργείο τους κάλεσε!, εσείς του παγώσατε και ταυτόχρονα και όλος ο ιδιωτικός τομέας, αφού τα ονόματά τους έχουν δημοσιοποιηθεί και έτσι δεν τους προσλαμβάνει κανείς!!!
    Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια ιδιότυπη, νέα μόρφή ανεργίας. Μπορούμε να την ονομάσουμε πολιτική ανεργία, αξιοκρατική ανεργία, ανεργία διαφάνειας ή δημοσιονομική ανεργία!!!
    Τι έχετε να απαντήσετε σε ανθρώπους άξιους, ικανούς, μορφωμένους, ΑΡΙΣΤΟΥΣ?
    Μήπως το προεκλογικό : "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ"????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/5/10, 6:28 μ.μ.

    Κύριε Σπηλιωπουλε,
    θα ήθελα να σας ευχαριστησω και να σας εκφρασω την ευγνωμοσυνη μου για την βοηθεια σας με την προβολη του θεματος μας.Ειστε ο μονος που μας εδωσε σημασια και καταλαβε τον αγωνα που καναμε για να πετυχουμε στο διαγωνισμο καθως και τον αγωνα που δινουμε εναντι στην αδικια που γινεται.Πιστεψτε με ,ολοι μας σας ευχαριστουμε ΘΕΡΜΑ.

    Μια απο τους επιτυχοντες
    του 1Γ/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/5/10, 6:28 μ.μ.

    Κύριε Σπηλιωπουλε,
    θα ήθελα να σας ευχαριστησω και να σας εκφρασω την ευγνωμοσυνη μου για την βοηθεια σας με την προβολη του θεματος μας.Ειστε ο μονος που μας εδωσε σημασια και καταλαβε τον αγωνα που καναμε για να πετυχουμε στο διαγωνισμο καθως και τον αγωνα που δινουμε εναντι στην αδικια που γινεται.Πιστεψτε με ,ολοι μας σας ευχαριστουμε ΘΕΡΜΑ.

    Μια απο τους επιτυχοντες
    του 1Γ/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/5/10, 6:31 μ.μ.

    ΚΥΡΙΕ ΣΠΥΛΙΟΠΟΥΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1Γ/2008.Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΣΤΟΧΕΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΜΑΤΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΓΝΟΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/5/10, 6:32 μ.μ.

    Καλή σας ημέρα,

    θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αμερόληπτη, υπεύθυνη, ευθεία, τίμια και άξια στάση σας απέναντι στο ζήτημα μας, στο ζήτημα του διορισμού 800 ανθρώπων στο ΥΠ.ΟΙΚ, ανθρώπων που μόχθησαν με ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

    Πραγματικά σε μια κοινωνία αχρείων δημοσίων λειτουργών μας υπενθυμίζετε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ήθος και αξιοπρέπεια στη δημοσιογραφική οικογένεια και στην Ελλάδα γενικά. Η στάση σας μας έχει συγκινήσει, ειλικρινά ευχαριστούμε.

    Εμείς αγαπήτέ κύριε Σπηλιόπουλε δεν είμαστε ούτε κομματικός στρατός, ούτε stage, ούτε άεργοι που περιμένουμε διορισμό. Προσωπικά είμαι μεταπτυχιακός απόφοιτος των καλύτερων Ελληνικών Οικονομικών Πανεπιστημίων και εδώ και 6 χρόνια στέλεχος πολυεθνικής, έχοντας ασχοληθεί με Κοστολόγηση, Λογιστική, Οικονομική Ανάλυση. Για οικογενειακούς λόγους και για λογους ποιότητας ζωής αποφάσισα το 2008 να θυσιάσω κάποια χρήματα (οι αποδοχές στο Δημόσιο είναι λιγότερες) για να αποφύγω τα εξοντωτικά ωράρια/ταξίδια και τις απλήρωτες υπερωρίες του ιδιωτικού τομέα.

    Πέτυχα λοιπόν, άξιος ανάμεσα σε άξιους και περίμενα να υπηρετήσω το Δημόσιο, να παράξω τις γνώσεις που απόκτησα, γνωρίζοντας τις ατασταλίες του ιδιωτικού τομέα "από μέσα", αλλά σε ένα δομημένο περιβάλλον-ωράριο που με σέβεται ως άνθρωπο. Οχι να τεμπελιάσω, ούτε να "τρουπώσω", ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ, όπως δούλευα τοσα χρόνια.

    Αντί για αυτό λοιπόν, και σε μια περίοδο που μας έχει άμεσα ανάγκη ο φοροεισπρ. μηχανισμός (υπάρχουν εφορίες που δεν εχουν άτομα να ξέρουν να χειρίζονται mail, αυτος ήταν ο λόγος που σε μια εφορία δεν έστειλαν έγκαιρα την αναφορά), μας αφήνουν στο περιθώριο...

    Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του ιστορία, υπάρχουν 877 τέτοιες ιστορίες, την ίδια ώρα που διορίζονται στη Βουλή υμέτεροι (κλισέ αλλά πέρα για πέρα αληθινο).

    Σας χρειαζόμαστε δίπλα στον αγώνα μας, σας παρακαλούμε επικοινωνήστε την υπόθεσή μας σε κάθε πιθανό μέσο/άτομο, λίγος από τον πολύτιμο χρόνο σας, ίσως κάνει τη διαφορά στον αγώνα μας.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

    Με εκτίμηση,

    Ανώνυμος Διοριστέος
    Προκ.1Γ/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/5/10, 6:33 μ.μ.

    Αγαπητέ κε Σπηλιώπουλε,

    ως διοριστέος επιτυχών (και μη τοποθετημένος) του διαγωνισμού 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οικονομικών θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση που μας παρέχετε στον αγώνα μας για διόρθωση της αδικίας σε βάρος μας.
    Είναι ευχάριστο ότι δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι "ίδιοι" προβάλλοντας μόνο ότι συμφέρει τους εαυτούς τους και τους πολιτικούς με τους οποίους συνεργάζονται. Σας ευχαριστούμε για την ανάδειξη του θέματός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/5/10, 6:33 μ.μ.

    Κύριε Σπηλιόπουλε
    Θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθεία μου ευγνωμοσύνη για το θέμα μας που αναδείξατε και σήμερα στην εκπομπή σας και στην εφημερίδα Ισοτιμία.
    Είμαι διοριστέα ΠΕ του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/ 2008 κάτοχος 2 πανεπιστημιακών πτυχίων και άνεργη μητέρα 3 ανήλικων παιδιών.

    Ειλικρινά είμαι απελπισμένη και η βοήθειά σας είναι πολύτιμη για μένα.
    Ο Θεός να σας έχει καλά
    Θεωρώ ότι αποτελλείται κόσμημα για την αδέσμευτη δημοσιογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος1/5/10, 6:34 μ.μ.

    Ως ένας εκ των διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την πραγματικά αμερόληπτη στάση σας στο πρόβλημά μας. Σε αντίθεση με εσάς, κάποιοι δημοσιογράφοι μας "πούλησαν" κυριολεκτικά. Ευχαριστώ και πάλι, και συγχαρητήρια, όλοι εμείς οι διοριστεόι που μας τιμήσατε σας θεωρούμε μοναδικό παράδειγμα στο χώρο σας.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ευχαριστώ πολύ. Ζήτησα από τον συνάδελφό σας που μου διηγήθηκε την ιστορία του να το αναδείξω το θέμα στην τηλεόραση καθώς έχω μια ακόμη περίπτωση ενός παιδιού που παραιτήθηκε από την Αγροτική τράπεζα όπως τον υποχρέωνε ο νόμος. Πλέον έχασε τη θέση και σήμερα είναι άνεργος.Ναι είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί. Δύσκολα το χωράει ανθρώπου νους. Θα σας ενημερώσω γραπτώς αν καταφέρω να βγάλω στην τηλεόραση το θέμα. Πάντως σήμερα είναι στην Ισοτιμία και σε εκατοντάδες blog και sites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1/5/10, 6:35 μ.μ.

    Έχετε δίκιο, αλλά υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις , τουλάχιστον 3 όσον αφορά την Αγροτική Τράπεζα και μόνο στην οποία αναφερθήκατε. Το χειρότερο είναι ότι στο πάγωμα προσλήψεων δεν υπάγονται οι μετακλητοί υπάλληλοι (...) και φυσικά οι υπερπολύτιμοι 293 νέοι υπάλληλοι της Βουλής που πολύ πρόσφατα διορίστηκαν , με συγγένεια Α η Β βαθμού με βουλευτές και που εξίσου πολύ εύκολα θα μπορούσαν και αυτοί να μη διοριστούν όπως εμείς, πλην όμως ο κ. Πετσάλνικος επικαλέστηκε νόμο του 2008 (ενώ για εμάς κατήργησε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ το νόμο που προέβλεπε άμεσο διορισμό μας το πολύ σε 4 μήνες) . Ούτε και ανακλήθηκαν - όπως είχαν πει προεκλογικά - οι στα όρια του νόμου προκλητικότατες μετατάξεις στο ΥΠΟΙΚ μια ημέρα ακριβώς πριν προκηρυχθούν εκλογές . Με άλλα λόγια όποιος πάει αξιοκρατικά σε αυτή τη χώρα, δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Και αυτό είναι το πρώτο το πράγμα που μας μάθανε πριν καν κληθούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους (που υπάρχουν αλλά και δεν υπάρχουν) όταν και αν ποτέ διοριστούμε.

    Καλή σας νύχτα, ευχαριστώ και πάλι, και αν το καταφέρετε θα βρεθούν αρκετοί πικραμένοι από εμάς να τα πούμε και από την τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος1/5/10, 6:36 μ.μ.

    Αγαπητέ κ. Σπηλιόπουλε,

    Διάβασα με προσοχή το άρθρο σας στην σημερινή Ισοτιμία με τίτλο "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του κράτους μας" και πραγματικά λυπάμαι που ξαναείδα τους λόγους που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο στην σύγχρονη ιστορία μας ως Κράτος. Και εξηγούμαι :
    1. Αναφέρεστε και εσείς, όπως συνήθως όλοι εμείς οι Έλληνες, "στο (απρόσωπο) κράτος", διασπείροντας την ευθύνη λες και είναι σαν τον καιρό που όντως δεν φταίει κανείς και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα (αν και αυτό είναι πλέον μαχητό λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τρόπου ζωής μας!). Ποιός είναι το περιβόητο "κράτος" (π.χ. που δεν μπήκε στο κόπο να εκδώσει την εγκύκλιο) ? Είμαι ΕΓΩ, η γυναίκα μου, η αδελφή μου, ο γιός μου, κ.ο.κ. που δουλεύουμε σε κάποια θέση στο Δημόσιο, όπως ευελπιστούσε και ο κ. Χ.Δ. Είσαστε και ΕΣΕΙΣ και οι δικοί σας άνθρωποι, κ.ο.κ.
    2. Πέραν του απρόσωπου κράτους, πάντα κάποιος άλλος φταίει και ποτέ εμείς οι ίδιοι, όπως και ο κ. Χ.Δ. Δεν φταίω εγώ για την σημερινή κατάσταση. Και το εγώ είναι ο κάθε Έλληνας πολίτης : οι αγρότες που εισπράτουμε απίστευτες επιδοτήσεις και τις ξοδεύουμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός της παραγωγής μας, ο γιατρός, ο υδραυλικός, ο ξενοδόχος, ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός, ο ψυκτικός, ο μαγαζάτορας, ο εστιάτορας, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. που επί δεκαετίες φοροδιαφεύγουμε και εισφοροδιαφεύγουμε. Είμαστε οι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουμε ζητήσει ρουσφέτι για να διοριστούμε ώστε "να βολευτούμε". Είμαστε οι πολιτικοί (φυσικά λέμε "το πολιτικό σύστημα" όπως λέμε "το κράτος") αλλά και οι ψηφοφόροι που ψηφίζουμε τους "διεφθαρμένους" πολιτικούς, ξεχνώντας ότι αν είμαστε όντως διαφορετικοί από "αυτούς" απλά δεν θα τους ψηφίζαμε γιατί θα ήταν ξένοι με τα πιστεύω μας και την ιδιοσυγκρασία μας-οι πολιτικοί προέρχονται από την κοινωνία και καθρεφτίζουν την κοινωνία. Είμαστε οι εφοριακοί και πολεοδόμοι που παίρνουμε χοντρές μίζες. Είμαστε ακόμη και οι συνταξιούχοι, που είναι οι χθεσινοί παραπάνω ! (δεν συνεχίζω τον κατάλογο, γιατί είναι περιττό-όλοι γνωρίζουμε τα καθημερινά παραδείγματα).
    3. "Καλά, τι μας λες μωρέ", θα επιμείνω εγώ που είμαι π.χ. ο γιατρός που δεν συγκαταλέγομαι στο 75% (η συντριπτική πλειοψηφία !!!!!!!) των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν εισοδήματα κάτω του αφορολογήτου. Αλλά δεν λέω ότι παρ' όλο που δηλώνω π.χ. 100.000 ευρώ (λέμε τώρα) βγάζω π.χ. 300.000 ευρώ (σύνηθες νούμερο)! Και θεωρώ το εαυτό μου έντιμο ? Φυσικά και όχι-απλά είμαι λίγο λιγότερο ανέντιμος. Πόσο είναι το ποσοστό των όντως έντιμων Ελλήνων ? Ίσως το ποσοστό των κατόχων πισίνας που τις έχουν δηλώσει : 324 επί συνόλου περίπου 16.750, ποσοστό 1,92% !!! (άντε να το κάνουμε 5%).
    4. Ποιός λοιπόν πραγματικά φταίει γι' αυτό που "έπαθε" ο κ. Χ.Δ. Μα φυσικά ο ίδιος-ΓΙΑΤΙ θέλησε να μπεί στο Δημόσιο, ιδίως μάλιστα όταν είχε ήδη δουλειά (και απ' ότι φαίνεται όχι άσχημη) αλλά και ο ίδιος όντως ικανό άτομο ? Προφανώς για τους ίδιους λόγους όπως το εκατομμύριο των δημόσιων υπαλλήλων : για να "ξενιάσει", "βολευτεί", "εξασφαλιστεί". Και ίσως δεν είναι "τυχαίο" που οι πρώτοι που "πληρώνουν" τώρα αυτή την νοοτροπία είναι αυτοί οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις περικοπές πριν αυτές έρθουν π.χ. στους ιδιωτικούς υπαλλήλους !

    Αυτή η νοοτροπία και πρακτική μας, ως Λαός, είναι φυσικά πολύ βαθιά ριζωμένη (ίσως και από την αρχαιότητα, αν αναλογιστούμε την αρνητική όψη της Ελληνικής Μυθολογίας, που φυσικά ήταν απεικόνηση της ανθρώπινης ψυχολογίας) και για να μπορέσει να αλλάξει, δυστυχώς όχι όσο σταδιακά και αναίμακτα θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να λέμε το αντίθετο απ' ότι μέχρι τώρα : ΕΓΩ φταίω πρώτα απ' όλα και όχι ΕΣΥ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτό "δεν πουλάει φύλλα, τηλεθέαση, ψήφους" κ.λπ αλλά τι άλλη επιλογή πραγματικά έχω/έχουμε ?

    Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.

    Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος1/5/10, 6:37 μ.μ.

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεισφορά σας στον αγώνα μας για διορισμό.
    Όπως έχετε ενημερωθεί η αδικία που διαπράττεται εναντίον μας, είναι κατάφορη γιατί είχε κληθεί να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά διορισμού και απέμενε μόνο η υπογραφή του Υπουργού, την οποία και εσκεμμένα καθυστέρησε (καθ'υπέρβαση του νόμου που αφορά το 4μηνο).

    Προσωπικά, μετά από τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείο για διορισμό μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, μετακόμισα στην πόλη όπου διορίζομαι και ζήτησα να μην συμπεριληφθώ στα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του ΤΕΙ που δίδασκα (με πλήρες ωράριο), ως έκτακτη. Τελικά βρέθηκα σε μία κατάσταση όπου μετακόμισα πάλι πίσω στην πόλη μου, ξόδεψα αρκετά χρήματα τα οποία δε μου περίσσευαν και πλέον είμαι άνεργη.

    Το γεγονός ότι υπάρχουν έντιμοι δημοσιογράφοι οι οποίοι ασχολούνται με τα προβλήματα των πολιτών και τους στηρίζουν σε δίκαιους αγώνες μας δίνει θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε.
    Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος1/5/10, 6:38 μ.μ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ κ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝ Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ MAIL ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, BLOGS ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 877!!!!!
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΝΑΝ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΥΛΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΥΟ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΚ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.ΑΣ ΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΣΕ 877 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΑΤΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή