28/5/09

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ!


28 Μαίου
Η διαπίστωση προκαλεί θλίψη, οργή και απογοήτευση. Διαβάστε πώς τα κόμματα, περιφρονούν προκλητικά τη νομιμότητα και την κοινή λογική.

Νοιώθεις περικυκλωμένος από παντού. Στο σπίτι, με τα κακής αισθητικής διαφημιστικά σποτ των κομμάτων. Εκτός σπιτιού από τις χιλιάδες υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, που έχουν κατακλύσει, με συνθήματα όλων των κομμάτων, κάθε ελεύθερο σημείο της επικράτειας.
Ο χορός της κατασπατάλησης εκατομμυρίων ευρώ, εν μέσω κρίσης είναι προφανής και αποτελεί μια πρώτη, δυσάρεστη διαπίστωση. Η δεύτερη έχει να κάνει με τη νομιμότητα. Πόσο νόμιμες είναι όλες αυτές οι υπαίθριες διαφημίσεις, που πληρώνονται από την τσέπη των ελλήνων φορολογουμένων.
Γιατί αν πιστέψουμε όσα ακούστηκαν λίγες εβδομάδες πριν στη βουλή, από υπουργούς και βουλευτές, αύριο το πρωί πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας.


Μελετάω επί ώρες τα πρακτικά από τις πρόσφατες συνεδριάσεις της βουλής, με θέμα τα τροχαία δυστυχήματα. Με επιθετικό λόγο, οι βουλευτές όλων των κομμάτων, μιλούν για όργιο παρανομίας, αυθαιρεσία, καταπάτηση των νόμων, ανθρώπινες ζωές που χάνονται άδικα από τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες.

«Βασιζόμενοι στη βουλευτική ασυλία, να κάνουμε καταγγελίες και μηνύσεις εναντίον των διαφημιστικών εταιριών, που τις τοποθετούν» προτείνει η Φωτεινή Πιπιλή της ΝΔ. «Να πάμε τώρα εμείς οι βουλευτές να κατεβάσουμε συμβολικά μια πινακίδα και να κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος της βουλής» λέει ο Τηλέμαχος Χυτήρης του ΠΑΣΟΚ.

«Έχω ζήσει τραγωδίες ανθρώπων που έχασαν δικούς τους ανθρώπους εξ’ αιτίας των διαφημιστικών πινακίδων. Η ζωή είναι ανεκτίμητη. Να ξηλωθούν άμεσα» ζητεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ. «Να στείλουμε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να ξηλωθούν. Είναι 6000 παράνομες πινακίδες και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί» συμπληρώνει ο Ιωάννης Κοσμίδης της ΝΔ. «Η 909/2007 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απαγορεύει ρητά κάθε μορφής διαφημιστική πινακίδα. Άρα πρέπει να αποκαθηλωθούν άμεσα» αποφαίνεται ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος. «Πρέπει σύμφωνα με τον νόμο να κατεδαφίζονται άμεσα οι πινακίδες» συμφωνεί και ο Μιχάλης Μπεκίρης Υφυπουργός Μεταφορών. «Να σταματήσει αυτό το αίσχος» φωνάζει η Νατάσα Ράγιου της ΝΔ. «Επιτέλους ας γίνει κάτι. Οι πινακίδες σκοτώνουν παιδιά» ωρύεται ο Χάρης Τσιόκας του ΠΑΣΟΚ. «Είναι τεράστιο θέμα. Δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια» λέει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επίσης του ΠΑΣΟΚ. «Αραγεδών οι πινακίδες εξ’ αιτίας των δυστυχημάτων που προκαλούν. Υπεύθυνοι και οι οργανισμοί που διαφημίζονται σε αυτές» είναι η άποψη του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.


Μετά απ΄ όλα αυτά, το συναίσθημα δεν είναι ξεκάθαρο. Είναι θλίψη, είναι οργή, είναι απογοήτευση, είναι όλα μαζί... Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Η προκλητική ασέβεια απέναντι στον πολίτη, η περιφρόνηση της νομιμότητας, η αντίληψη πως τα κόμματα είναι υπεράνω όλων. Ακόμη και υπεράνω της κοινής λογικής

2 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχο το κείμενο σας. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα απ' τη μια επιδεικνύουν εξαιρετική δεινότητα στην επικοινωνία και στο επιθετικό μάρκετινγκ, και απ' την άλλη προκλητική αδιαφορία για τους Νόμους, το κοινό αίσθημα και τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/09, 3:54 μ.μ.

    Ενοχλεί ακόμη περισσότερο το γεγονός πως τα κόμματα θεωρούν ιδιοκτησία τους το κράτος, τους νόμους, την κοινωνία, τους θεσμούς. Αυτό ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή