24/4/09

Η τιμή, τιμή δεν έχει και τιμή στον που την έχει!
24 Απριλίου

Υπόθεση με τέλειες αναλογίες! Ακριβώς στα μέτρα των πολιτικών, για να αποδείξουν πως πλέον οι υποψίες για σκάνδαλα , θα οδηγούνται στην δικαιοσύνη.

Η ιστορία είναι απλή. Ένας επιχειρηματίας καταγγέλλει, πως του ζητήθηκαν χρήματα προκειμένου να πάρει μια δουλειά και εμπλέκει στην υπόθεση έναν υπουργό. Η βουλή συγκροτεί ειδική επιτροπή, ερευνά την υπόθεση και την άλλη εβδομάδα ψηφίζει για την παραπομπή ή όχι του συγκεκριμένου υπουργού στη δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Σημειωτέον, ο υπουργός έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει υπερηφάνως, πως ο ίδιος προσέφυγε άμεσα στην δικαιοσύνη, προκειμένου να μην υπάρξουν σκιές στην υπόθεση αυτή!
Η υπόθεση Παυλίδη, είναι αντικειμενικά μια εύκολη υπόθεση. Ένας εμπλεκόμενος, με συγκεκριμένες εναντίον του καταγγελίες, μικρός ο κύκλος των προσώπων που θα πρέπει να εξεταστούν, περιορισμένη η χρονική περίοδος που πρέπει να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη. Με άλλα λόγια, αν συγκριθεί με άλλες υποθέσεις σκανδάλων που αιωρούνται, ή που μπήκαν στο συρτάρι, πρόκειται -αν αποδειχθεί ενοχή - για «σκανδαλάκι»!
Μια υπόθεση με τέλειες αναλογίες! Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πολιτικών, για να αποδείξουν πως αυτό που συζητά ολόκληρη η κοινωνία, έφτασε στ’ αυτιά τους. Ότι επιτέλους, αν υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλα στο δημόσιο βίο, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη προκειμένου να διερευνηθούν! Η κατάλληλη υπόθεση στον κατάλληλο χρόνο. Να φωτιστούν έτσι όποιες σκιές υπάρχουν και τέλος πάντων να δείξουν οι πολιτικοί ότι έπαψαν να κρύβονται πίσω από το μόρφωμα που αποκαλείται «νόμος περί ευθύνης υπουργών».
Λογικό είναι να αναρωτηθείτε: Η υπόθεση Παυλίδη είναι το πρόβλημα; Αυτό είναι το σκάνδαλο που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών; Είναι –θα πείτε- η Siemens, που το άκουσμα και μόνο των πράσινο- μπλε εκατομμυρίων που πήγαιναν σε λαδώματα εδώ και πολλά χρόνια, προκαλεί ζάλη. Είναι το καραμπινάτο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που τείνει να γίνει θεία κωμωδία.
Ναι, αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο, η υπόθεση Παυλίδη αποτελεί το τέλειο άλλοθι. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Μα θα γίνουν πρόωρες εκλογές αν παραπεμφθεί ο υπουργός, λένε πολλοί. Όχι βέβαια, είναι η απάντηση. Κανείς δεν θέλει να πάμε σε εκλογές. Κανείς! Και όταν κανείς δεν θέλει εκλογές, εκλογές δεν γίνονται!
Αλλά ακόμη και αν στραβώσει το κλίμα και δεν λειτουργήσουν οι δικλείδες ασφαλείας του συστήματος, χίλιες φορές να πάμε σε εκλογές, παρά να συνεχιστεί αυτή η κωμωδία του άρθρου 86 του συντάγματος. Αυτό που όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί, δηλώνουν ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξει, προκειμένου να απονέμεται δικαιοσύνη, χωρίς τις κραυγαλέες διακρίσεις που ισχύουν σήμερα. Μέχρι να έλθει εκείνη η ώρα, ας αποδείξουν με την ψήφο τους, την άλλη εβδομάδα στη βουλή, πως δεν παίζουν με τα λόγια!

1 σχόλιο:

  1. Καλε μου φιλε,ειναι ακριβως οπως τα καταγραφεις.Χαιρομαι που σε ανακαλυψα μεσα απο το Facebook και θα σε παρακολουθω,και οταν εχω ενσταση θα την κανω!!!Πετρος Ζαχαριου. Καιμην ξεχνας οτι το τελευταιο σκαλοπατι των απατεωνων ειναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!! (Κ.Βαρναλης, Αληθηνη απολογια Σωκρατους) εκδοσεις Κεδρος.Ποσο δικιο ειχε,δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...