15/4/09

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; (μέρος β’)






Νόμιμο είναι, είναι όμως και ηθικό σε τόσο δύσκολες εποχές, ένας υπουργός να κάνει επίδειξη εξωφρενικής πολυτέλειας, με τα χρήματα του Ελληνικού λαού;


16 Απριλίου

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, δεν είχε πει πέρυσι ο Γιώργος Βουλγαράκης; Τότε στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν είχαν ακουστεί, όσα είχαν ακουστεί, περί εξωχώριων εταιριών και φορολογικών παραδείσων. Ο αντίλογος τότε ήταν, ότι ναι μεν είναι νόμιμη η συμμετοχή κάθε πολίτη σε εξωχώριες εταιρίες, δεν είναι όμως ηθικό να το πράττει ένας υπουργός, για φορολογικούς λόγους, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πίεση για πρόσθετα φορολογικά βάρη στους πολίτες.
Η δήλωση αυτή του κυρίου Βουλγαράκη, αν θυμάστε, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και σχολιάστηκε αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Αυτό δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό, να καλύψει πλήρως τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας, στην συνέντευξη τύπου, στις 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή και για τον Γιώργο Βουλγαράκη που βρέθηκε υποχρεωτικά εκτός κυβέρνησης, αλλά και για το κυβερνών κόμμα! Πολλοί λένε, πως ήταν η αποφράδα ημέρα για την ΝΔ, καθώς από εκεί ακριβώς ξεκίνησε ο κατήφορος για τα ποσοστά της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις!
Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Μόλις την περασμένη Κυριακή, μάθαμε πως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ταξίδεψε πέρυσι τον Οκτώβρη στο Παρίσι μετά της συζύγου του, επιλέγοντας για τη διαμονή του την σουίτα (!!!) του πολυτελέστερου (και ακριβότερου) ξενοδοχείου της Γαλλικής πρωτεύουσας, για τις μετακινήσεις του πολυτελέστατη λιμουζίνα και για τα αεροπορικά εισιτήρια της συζύγου του, την Business class! Η διήμερη διαμονή τους κόστισε 4.600 ευρώ, 4.067 ευρώ δόθηκαν για την ενοικίαση λιμουζίνας και 1.025 ευρώ για το εισιτήριο business class της συζύγου του, σε χρέωση του υπουργείου Παιδείας.
Όλα αυτά επιβάρυναν τον έλληνα φορολογούμενο, με μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Το ερώτημα που τέθηκε βεβαίως, ήταν αν είναι ηθικό, σε τόσο δύσκολες εποχές, ένας υπουργός να κάνει επίδειξη τόσο εξωφρενικής πολυτέλειας, τόσο προκλητικής σπατάλης, με τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Ακριβώς ωσάν να πρόκειται για Σαουδάραβα κροίσο. Ο υπουργός απάντησε «πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»! Το είπε με λίγο διαφορετικά λόγια (προβλέπεται από το πρωτόκολλο, το δημόσιο λογιστικό κλπ), αλλά ουσιαστικά εννοούσε ακριβώς αυτό. Είναι νόμιμο! Μάλιστα τόσο νόμιμο, που όπως είπε όλοι οι άλλοι υπουργοί, κάνουν ακριβώς το ίδιο, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό! Μοιάζει παράλογο; Ναι, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Λένε πως «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού». Μένει να επιβεβαιωθεί από τον πρωθυπουργό στην πράξη!

1 σχόλιο:

  1. Τα θελω ειναι τρενα που σε πανε στα μπορω ,
    αν εκτροχιαστουν σε οδηγουν στην αγκαλια της
    ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή